vineri, 18 octombrie 2019

De Pe Strada Singuratatii

Salut! Sunt eu. Iti scriu de pe strada Singuratatii. La vreo 20 de Km de Barcelona. Aici, pe strada mea, 10 din 14 oameni sunt singuri. 
3 dintre ei sunt asociati la clubul secret la care lucrez ( nu pot sa spun ca e secret). Vin aproape zilnic. Din singuratate. Unul are un ied pe nume Congo pe care-l scoate la plimbare si umple strada si parcul de vis-a-vis de cacareze. Iar cand iese fara Congo vorbeste singur si face el insusi ca o capra ( tot de singuratate).
Doi locuiesc cu parintele care le-a mai ramas.
Intr-un fel ciudat, simt ca ma integrez in aceasta strada de neintegrati. Ma simt la fel ca ei: intr-o eterna neintegrare, dar cine cacat vrea sa se integreze? Mi-a luat 5 ani de yoga si meditatie every damn day ca sa ajung la concluzia de la care pornisem: oamenii sunt niste idioti. Iubesc oamenii la nivel individual, pacat ca in grup se retardeaza. Nu mi-e clar de ce pentru ca nu am facut niciodata parte din vreun grup. Banuiesc ca de dragul apartenentei.
Iarta-ma, sunt deceptionata si n-am cui sa spun toate astea in afara de tine pentru ca stiu ca doar tu intelegi, din toata lumea asta mare pe care am strabatut-o, doar tu mi-ai inteles razvratirea si stiu ca simti la fel.
Fi-miu de 6 ani mi-a spus azi, dupa ce a vazut la televizor Barcelona in flacari, "Numai oamenii prosti isi doresc ca alti oameni sa moara." Il iubesc. E exact cum mi l-am dorit. Rebel din nascare. Neinduplecat.
Sunt trista. M-am asezat aici pentru ca mi-a mirosit a libertate. M-am inselat. Adevarul e ca nu-mi gasesc locul nicaieri si nici nu cred ca mi-l voi gasi prea curand.
Nu-mi spune ca sunt nerecunoscatoare. Nu ma plang. Stiu si pretuiesc ce am, dar uneori mi-e dor de "realitatea aia veche" ... atat.

Cu drag,
Ada T

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu