vineri, 3 iunie 2011

Barfind Cainele Cel Prost
Eram la mine acasa. Tocam zarzavat.

- Ti-am zis ca am vorbit cu Cainele Cel Prost ieri?
Zise Dobi, iubitul meu motan.
- Si ... ce mai zice?
- Cica a fost la Moscova
- Si ce-a facut acolo?
- Cica a incercat sa se faca actor.
- Cainele cel Prost? Actor? C`mon.
- In fine. Acolo s-a inhaitat cu unii care l-au pus sa cante, sa spuna o poezie si un monolog. I-au spus ca are super potential, ca n-au mai vazut asa ceva si ca or sa-i faca rost deal-uri. Ca trebuie sa porneasca de jos si sa faca teatru de strada ca sa castige niste bani si sa-si faca figura cunoscuta.
I-au pus o chitara in brate si l-au trimis in centrul orasului.
Acum, nah, cat stia si el sa cante ... Melc Codobelc si Master of Puppets. El canta iar oamenii impresionati ii aruncau bani ( ca niciodata nu le mai fusese dat sa vada ochilor un caine cantand Master Of Puppets la chitara.)
La finalul zilei, haita de caini venea si ii lua toti banii Cainelui cel Prost.
"- Bine, dar mie nu-mi dati nimic? Intreba Cainele
"- Ba cum sa nu?!" Ziceau ei in bataie de joc si apoi ii dadea fiecare pe rand cate o palma dupa ceafa.
- Si?
- Se pare ca, intr-un tarziu, cainelui i-a ajuns si s-a hotarat sa ia atitudine. S-a dus intr-o seara la locul de intalnire a haitei, i-a privit in ochi, le-a batut obrazul si astia au dat-o cotita ca " Stai, frate, ca nu-i asa ", " Ca noi am vrut sa te ajutam si acum ce faci? ". Pe scurt, l-au convins pe Cainele sa continue.
Intr-o noapte cica i-a aparut in vis Zana cea Buna care i-ar fi zis: " Cainele cel Prost, nu te mai increde in toti ca nu-ti vor binele. Deschide ochii! Tu poti mai mult! Trebuie sa pleci de aici. Nu uita, poti mai muuuuult!" Si-a disparut.
Dupa ce s-a trezit a inceput sa-si puna intrebari serioase despre el si viata lui. Se gandea la un plan de evadare, dar, cum cainii simt si miros tot, haita s-a prins de planurile lui. L-au pandit intr-o noapte si i-au dat cu labele peste bot, l-au muscat de urechi, i-au spart doi dinti ... in fine, urat. Cert e ca nici el nu stie cum a ajuns inapoi aici. Crede ca inotand. Cica nu mai e intreg la minte.
- Cum adica?
- Adica " Adio si n-am cuvinte ", Goodbye, kaput.
- Dobi, dar tu cate limbi straine stii?
Cioc-Cioc-Cioc!
- Cine eeeee?
- Caineleee ...
- Haaaa,viorbim de lup!
- Nu-i deschide. Cica de cand s-a intors e nebun de-a binelea. Bate pe la usile oamenilor si ii hipnotizeaza. Are niste unelte, niste siretlicuri ascunse, niste ritmuri demonice care te innebunesc. Nu deschide!
- Ete Fleosc!
- Eu ti-am spus. Faci cum vrei. Eu ma duc sa ma ascund sub canapea.
- Da, Cainele cel Prost, ce faci?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu