miercuri, 30 iulie 2008

Nu faci, d'astea, dom'le! Pur şi simplu nu faci.


Acum ceva vreme aveam o prietenă ... să-i spunem Andreea.
Andreei îi plăcea foarte mult să meargă la saună.
Mergea de 3 ori pe săptămană. Era un bun prilej să-şi scoată toxinele din organism şi să se mai arunce în vreo conversaţie cu fetele de pe acolo.
Într-o zi s-a băgat într-o discuţie foarte aprinsă despre cultură şi despre cât de importantă este în viaţa noastră. Că nu doar eficientul, imediatul şi banii contează, mai contează şi sistemul de valori şi capacitatea de a aprecia o operă la adevărata valoare etc etc.
Dintr-o dată le vede pe toate celelalte fete înghesuindu-se spre ieşire. Ea rămăsese cu vorba-n gură într-o atmosferă intoxicată ... trăsese un pârţ.
" Doamne, ce ruşine. Cum o să mai dau ochii cu toată lumea?!"
După ce şi-a făcut curaj şi a ieşit din saună toată lumea se uita urât la ea. Se simţea ca ultimul om. Doamna de la casierie a anunţat-o că nu mai este binevenită la sala aceea.
Cu coada între picioare a plecat spre casă.
In timp ce aştepta autobuzul:
- Hahahahaaaaa, uite-o pe băşinoasa din saună!
Ca sa nu-i vadă ceilalţi lacrimile care începuseră să-i curgă, o luă pe jos până acasă.
- Am venit. ( Ii zise lui Sergiu, iubitul ei cu care era impreuna de 7 ani )
- Ia loc. Trebuie să avem o discuţie.
- Da.
- Am auzit ce s-a întamplat azi. Îmi pare rău, dar nu pot să trăiesc lânga un asemenea om. Mi se pare de bun simţ decizia mea şi total deplasat ce-ai facut.
- Dar n-am vrut.
- Păi, stai liniştită, că dacă ai fi făcut-o intenţionat nu mai aveam discuţia asta cu tine, te băteam direct. Eu acum o sa plec vreo 2 ore şi vreau să nu te mai găsesc aici când mă intorc.
Andreea îşi luă catrafusele şi plecă la mama ei. Dar şi pe la urechile ei ajunsese întâmplarea de mai devreme şi n-a primit-o nici ea.
A doua zi a fost forţată să-şi dea demisia şi a fost arestată pentru deranjarea linistii publice.
Andreea stă singură în celulă şi plânge.

14 comentarii:

  1. =)) ... poate ca nu era reactia adecvata , dar am ras cu lacrimi ... din pacate , intradevar asa ceva nu se face...apropo frumos blog tiai ancorat pe blogger:D... felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Ete fleosc! Nu, nu este reactia adecvata, ia treci si tu la inchisoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. intram in sala de judecata...vreau ca presa sa fie prezenta ...sa stie toata lumea ptr ce sunt acuzat...sunt acuzat ptr expunerea opiniei...alta decat a ta :)...ciudat nu ?:D...in apararea mea pot spune ca as vrea sa te adaug la blogroll...if that's fine with you :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Fine by me! O sa te adaug şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. then it's a deal :D... so ... i get an "get out off jail free'?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ştiu. Nu eu am băgat-o în puşcărie pe Andreea şi nu te-am băgat nici pe tine.
    Dă şi tu o şpagă la procuror şi una la judecător. Poate rezolvi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. hmm... not spaga type :d...dar cateodata facem si lucruri care nu ne plac nu ?...o inghetata un suc o baclava , o portie de orez cu lapte?merge?

    RăspundețiȘtergere
  8. nu ai pus bine linkul in blogroll :d... linkul catre mine >:P...nu mai dau spaga :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm, nu ştiu, dar poţi să incerci.
    Dacă iţi dă judecatorul cu ingheţata în cap şi te bagă la puşcărie după aia ... pana mea ... măcar o să am motiv de râs vreo săptămână + că povestesc la toata lumea şi o să râdă şi ei vreo săptămână ... deci după ce ieşi ţi se vor închide toate drumurile. O să ajungi un fel de loser.

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm tambien ... deci daca incerc si daca nu incerc raman la fel...in fiecare zi la fel...deci am optiunea de a alege...e bine...deci ce pierd daca incerc? .. absolut nimik...doar ca trec peste principiile mele...as putea sa fac o exceptie...sau poate nu ...dar daca ma gandesc mai bine...iau si judecatorul dupa mine in inchisoare...

    RăspundețiȘtergere
  11. si in celula nu s`a scapat ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred că după o lecţie atât de dură a ţinut totul în ea.

    RăspundețiȘtergere
  13. ba da, si in celula s-a scapat, dar cum mancase la pranz si fasole si peste (deh, meniu de bun venit in inchisoare)s-a tinut cat s-a tinut pana cand gazele s-au acumulat si a dat una mare. Atat de mare si de tare ca a indoit gratiile si a reusit sa fuga... Evident, politistul dormea prea profund sa simta ceva... beshina sau evadarea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred. În primul rând că n-ar fi avut nici un interes să scape. Cum ar fi dat cu ochii oameni şi-ar fi bătut cu toţii joc de ea, n-ar fi avut unde sa stea ( n-o primea nimenni, remember?), nu şi-ar fi găsit de lucru etc etc.
    În al doilea rând ... pot să cred că poliţistul dormea şi n-a simţit cum pleacă, dar aşa un pârţ ... nu cred că ar fi putut să treacă neobservat.

    RăspundețiȘtergere