joi, 17 iulie 2008

De pe vremea cu băncile


Mi-am adus aminte zilele trecute de toate şmecheriile pe care le făceam ca să nu mă duc la şcoală. În special atunci când ploua. Mă uitam pe fereastră şi mă hotaram " Nu mă duc pe vremea asta la şcoală." şi Începeau pregatirile: stăteam câteva minute bune cu fruntea lipită de calorifer, mâncam o bucată de cretă, îmi luam faţa răpusă din sertar şi mă duceam suferindă la mama spunându-i că îmi e foarte rău şi că deabia mă mişc.
Mergea şi pe partea cealaltaă: să fiu la şcoală, să nu mai am chef de stat, să bag o bucată de cretă şi să fac pe bolnava ca să mă trimită acasă.
Până ieri am fost convinsă că toată lumea a apelat la astfel de tertipuri ca să scape de şcoală şi mare mi-a fost mirarea când mi-a spus Catalin că el nici nu s-a gândit vreodată la aşa ceva.
- Adică tu n-ai făcut niciodată pe bolnavul ca să chiulesti de la şcoală?
- Nu.
- Nici măcar in clasele I-IV? Aia e perioada că din clasa a V-a încolo iţi vin minţile la cap şi pleci de la ore fără atâta deranj.
- Nu. Nici în classele I-IV, nici după.
- Păi ... tu eşti eroul meu.
Mai ales la povestea cu mâncatul cretei a rămas mască. Nu mi-a venit să cred că nu o ştie. Era o mişcare pe care o aplicam cu toţii. Era un fel de întrecere. Dacă te bătea gândul să pleci de la şcoală şi-l vedeai pe altul că balotează la cretă înaintea ta- Ţeapă! Ţi-o lua înainte, nu mai puteai să faci acelaşi lucru. Erai condamnat să rămâi la şcoală până la sfârşit. Groaznic!
Bun! Prin urmare: mai sunt şi alţii cu asemenea amintiri sau am fost printre singurii copii care s-au hrănit cu cretă ca să scape de corvoadă?

3 comentarii:

  1. ba, eu nu am mancat creta, am auzit de treaba asta dar continui sa cred ca e un mit totusi. In schimb....ma trageam pe cur la sedintele cu parintii...era clar ca in ziua cu sedinta cu parintii eram bolnav, stateam numai in pat dupa ce veneam de la scoala pt ca sigur dupa sedinta se lasa cu razboiul stelelor. La mine nu a tinut ca bataie tot luam. piss, porn & supozitor

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e un mit. Chiar funcţionează. Da, şi eu eram bolnavă la şedinţele cu parinţii ( în cazul în care le anunţam ) şi când luam vreo notă proastă.

    RăspundețiȘtergere
  3. ehehehhehe... eu am mancat intr-a opta :)) mai bine mai tarziu decat niciodata .. sper.

    RăspundețiȘtergere